Coaching και Αναβλητικότητα
της Δήμητρας Καραμανώλη
*τι είναι η αναβλητικότητα;
*Πώς μπορεί το Coaching να συμβάλει στην αντιμετώπισή της;
Να ένα θέμα που σίγουρα μας έχει απασχολήσει όλους, τουλάχιστον σε μια περίοδο της ζωής μας. Προσωπικά “πάλευα” με την αναβλητικότητα εδώ και χρόνια. Χρησιμοποίησα τη λέξη αυτή καθώς πολλές φορές ένιωθα την αναβλητικότητά μου σαν ένα μεγάλο τέρας με το οποίο άλλοτε συζητούσα και άλλοτε πάλευα, κάθε φορά που ήθελα να προβώ σε μια ενέργεια, ειδικά αν αυτή η δράση με έβγαζε έξω από τη ζώνη άνεσής μου.
Αυτό ήταν και το λάθος λοιπόν, ότι δηλαδή θεωρούσα πως είμαι ανίσχυρη απέναντι στις σκέψεις που με κρατούσαν στην αδράνεια και όχι ότι εγώ ήμουν αυτή που τις δημιουργούν, άρα ήμουν και υπεύθυνη για την ύπαρξή τους.
Ας εξετάσουμε όμως τι είναι η αναβλητικότητα.
Η αναβλητικότητα είναι σύμφυτη με τον άνθρωπο μιας και ως όντα θέλουμε να αποφεύγουμε τον πόνο και να επιδιώκουμε την ευχαρίστηση με υποσυνείδητο σκοπό την επιβίωση και τη συνέχεια του είδους μας.
Το θέμα είναι ότι οι αναβλητικές σκέψεις και συμπεριφορές, στη σύγχρονη πραγματικότητα, ναι μεν μας γλιτώνουν προσωρινά από τον “πόνο” αλλά επίσης μας κρατούν μακριά από την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και όλες αυτές τις εμπειρίες-μαθήματα που μας δίνουν πληρέστερη εικόνα για τον κόσμο και για εμάς τους ίδιους. Αποτέλεσμα είναι πάλι αυτό το αίσθημα του “πόνου” και της απογοήτευσης που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε εξ αρχής.
Μέσω του Coaching οι άνθρωποι μαθαίνουν σιγά σιγά να ξεπερνούν τα όριά τους και να μεταφράζουν αυτό το αίσθημα του φόβου/αναβλητικότητας με διαφορετικό τρόπο. Κατά τη διαδικασία αυτή ο Coachee μεταξύ των άλλων παρατηρεί τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα και το μυαλό του στα διάφορα ερεθίσματα του περιβάλλοντος.
Πράγματι βιώνουμε σωματικά μια αίσθηση την οποία αποκαλούμε άγχος και μπορεί τόσα χρόνια να ερμηνεύουμε με λάθος τρόπο ως κάτι κακό. Οι σκέψεις αυτές είναι αρκετές για να μας κρατήσουν σε αδράνεια. Ένας πιστοποιημένος Coach όμως είναι σε θέση να υποστηρίξει τον πελάτη του να δώσει διαφορετική ερμηνεία στις σκέψεις που εμποδίζουν τον ίδιο και κατ΄επέκταση να τις προσεγγίσει με φιλοπεριέργεια.
Sales Skills for Coaches
To Training απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες Coaches αλλά και σε φοιτητές σχολών Coaching .
Στόχος μας είναι να σας υποστηρίξουμε στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών σας δεξιοτήτων, ώστε να μάθετε να επικοινωνείτε αποτελεσματικά, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον και να επιτύχετε στις πωλήσεις της υπηρεσίας Coaching.
Η απάντηση στα ερωτήματα:
- Πώς μπορούμε να γνωρίσουμε το επίπεδο των δεξιοτήτων μας στην πώληση υπηρεσιών Coaching;
- Τι σημαίνει επιτυχημένη επικοινωνία πώλησης;
- Ποια είναι η στάση σώματος σου; η στάση του “winner”;
- Τι γνωρίζετε για την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πλάνου πωλήσεων;
- Πώς να δομήσετε μια επικοινωνιακή πολιτική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό περιβάλλον για να κερδίζετε πελάτες;
Σε αυτό το training οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτήσουν αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση προκειμένου να οδηγηθούν στον επιθυμητό στόχο, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του τρόπου που επικοινωνούν και τον αντίκτυπο που έχουν οι λεκτικές και οι μη λεκτικές τους εκφράσεις στους άλλους.
Στόχος η αύξηση του πελατολογίου.
Το πρόγραμμα εστιάζει στη βελτίωση των δεξιοτήτων επικοινωνίας μέσα από την εκμάθηση της διαδικασία της προσωπικής πώλησης. Το training έχει βιωματικό χαρακτήρα με ποικιλία ασκήσεων– ρόλων – παιχνιδιών. Με προσέγγιση ατομική, ώστε τα αποτελέσματα να είναι μοναδικά και να σας ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται, τυχών αδυναμίες και αναπτύσσονται δεξιότητες που οδηγούν σε άριστο χειρισμό της προσωπικής πώλησης .
Περιεχόμενο εκπαίδευση:
- Σχεδιασμός προσέγγισης πελατών
- Προγραμματισμένη επίσκεψη
- Τα στάδια μιας επιτυχημένης πώλησης
- Ομοιότητες και διαφορές με τη συνεδρία Coaching
- Οπτικά ερεθίσματα στην πώληση
- Αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια αξιολόγησης της υπηρεσίας
Τόπος : On line ή Δια ζώσης
Συμμετέχοντες: ατομική εκπαίδευση
Εισηγητής : Καλλιόπη Γκόρη, ACC, Coach, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής:
Κατόπιν συνεννόησης
Σύνολο : 6 ώρες
Παρέχετε:
- Ηλεκτρονικό υλικό
- Εκπαιδευτικά Video
- Άρθρα για ενημέρωση
Γενικές Ερωτήσεις για το Training:
Γιατί να το παρακολουθήσω;
Για να γίνεις πειστικός επαγγελματίας Coach.
Για να αναδείξεις τις επικοινωνιακές ικανότητες που έχεις και ίσως δεν τις γνωρίζεις.
Για να γίνεις ισχυρός και να αποκτήσεις απήχηση από τους γύρω σου.
Για να ενεργοποιήσεις τη δύναμη των λέξεων.
Για να μάθεις τη γλώσσα σώματος σου και των άλλων.
Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο;
Αφορά όσους θέλουν να κάνουν αλλαγή στον μοναδικό τρόπο που μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι, που ενδιαφέρονται για την προσωπικής τους βελτίωση επαγγελματικά και προσωπικά.
Τι θα αποκτήσω;
Θα αποκτήσεις αρχικά γνώση του πως επικοινωνείς και τι μηνύματα εκπέμπεις.
Θα μάθεις να ακούς το σώμα σου, θα αποκτήσεις γνώση της κυριότητας των «ικανοτήτων» σου και πως θα τα μεταδόσεις στους άλλους. Κι όλα αυτά γιατί θα υπάρξει η συνειδητοποίηση ότι η ζωή σου είναι προϊόν της δικής σου πνευματικής διεργασία.
Τι θα μάθω;
Θα μάθεις ποιο είναι το μαθησιακό σου στυλ, τον τρόπο που μαθαίνεις ώστε να είναι άμεση η πρόσληψη των νέων γνώσεων.
Θα μάθεις τεχνικές επικοινωνίας και αποκωδικοποίησης. Θα μάθεις να γίνεσαι αντιληπτός και κατανοητός. Θα μάθεις να χρησιμοποιείς τα καταλληλά κανάλια επικοινωνίας και να κάνεις επιτυχημένες πωλήσεις.
Πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω στην επαγγελματική μου ζωή;
Η απόκτηση πρακτικών δεξιοτήτων πώλησης και επικοινωνίας θα βελτιώσουν την θέση σου σετ επάγγελμα. Άλλωστε η επικοινωνία αποτελεί μέσο επικράτησης, μέτρο σύγκρισης και διαδικασία επιβίωση. Η χρήση των κατάλληλων λεκτικών και μη λεκτικών σημάτων για αποτελεσματική επικοινωνία σε καθιστούν ξεχωριστό και επιλέξιμο.
Πώς μπορώ να μετρήσω τα αποτελέσματα της βελτίωσης μου;
Στην εναρκτήρια συνάντηση της εκπαίδευσης, θα μοιραστούν στους συμμετέχοντες ασκήσεις και οδηγίες για να μπορέσουν οι ίδιοι τους να παρακολουθούν την βελτίωση τους μέσα από μαθησιακά εργαλεία και βιωματικές ασκήσεις. Τόσο τα ποιοτικά όσο και τα ποσοτικά κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν στην πρώτη συνάντηση θα αξιολογηθούν στην τέταρτη και τελευταία μας συνάντηση για να αναγνωριστούν τα αποτελέσματα και να δημιουργηθούν και με αυτόν τον τρόπο τα κατάλληλα μοντέλα για να έχει η βελτίωση την κυριότητα του καθενός σας.
Τι προετοιμασία χρειάζεται;
Για την πρώτη συνάντηση του training “Sales Skills For Coachess” δεν χρειάζεται καμία απολύτως προετοιμασία. Ανάμεσα στις επόμενες συναντήσεις μας η προσωπική ενασχόλησή σας με τα θέματα και τις ασκήσεις που έχουμε αναπτύξει είναι στην διακριτική σας ευχέρεια πότε και πώς θα ασχοληθείτε με αυτά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η απήχηση σας αυξάνετε από την πρώτη κιόλας συνάντηση.
